| palmermrelskifaustog | Дата: Понедельник, Вчера, 01:19 | Сообщение # 1 |
|
Заглянувшая
Награды: 0
Замечания: 0%
Статус: offline
| Altı ay əvvələ qədər mən smartfonlardan anlamazdım. Əlimdə köhnə bir Nokia var idi, yalnız zəng götürür, SMS yazırdı. İş yoldaşlarım mənə gülürdü: "Mehman, bu nədir, daş dövründə yaşayırsan?" Gülürdüm, vecimə də deyildi. Amma birdəfəyə qərar verdim dəyişməyə. Getdim, təzə iPhone aldım. 13 Pro. Çox sevindim. Axşam evə gəldim, qutusunu açdım, başladım qurmağa. Apple ID yaratdım, proqramlar yüklədim, hər şey gözəl idi. Üç gün əllərimdən düşmədi telefon. Dördüncü gün işdə bir dostum gördü telefonu. "Ooo, Mehmanda təzə iPhone var, afərin!" dedi. Sonra əlavə etdi: "Mostbeti yükləmisən?" Dedim: "Nədir o?" Güldü: "Qumar saytı, çox gözəl proqramı var. İOS-da çox rahat işləyir. Mən də yükləmişəm". Maraqlandım. Axşam evə gəlib axtarmağa başladım. "Mostbet ios" yazdım, tapdım. Amma birbaşa yükləmək olmurdu. App Store-da axtardım, tapmadım. Dostuma zəng vurdum: "Qardaş, hardan yükləyim?" Dedi: "Sayta gir, orada link var". Sayta girdim, tapdım. скачать mostbet ios düyməsinə basdım, məni App Store-a yönləndirdi. Orada proqram var idi. Yüklədim, qurdum. Açdım, baxdım. Çox gözəl interfeysi var idi. Ağ-mavi rənglər, rahat menyu, hər şey yerli-yerində. Gəzdim içinə. Futbol, basketbol, tennis, kazino, canlı oyunlar... Hamısı var idi. Bəyəndim. Amma oynamaq fikrim yox idi. Sadəcə maraq üçün baxırdım. Bir həftə keçdi. Hər axşam telefonu açır, proqrama girir, oyunlara baxırdım. Heç oynamırdım, sadəcə baxırdım. Öyrənirdim. Necə oynayırlar, nə mərclər edirlər, hansı oyunlar var. Sonra bir axşam qərar verdim: "Bəlkə 10 manat qoyum, görüm nədir?" Kartda 50 manat var idi. Qoydum 10 manat. Futbol oyunu seçdim. Azərbaycan çempionatı, "Qarabağ" – "Neftçi". "Qarabağ" evdə oynayırdı, favorit idi. Qoydum 10 manat "Qarabağ"ın qalib gəlməyinə. Əmsal 1.5. Oyun başladı. Birinci hissədə "Neftçi" qol vurdu. 0-1. Ürəyim düşdü. İkinci hissədə "Qarabağ" iki qol vurdu. 2-1. Oyun bitdi. Qazandım. 10 manatım oldu 15 manat. Çox sevindim. Dərhal çıxartdım. 15 manat kartıma gəldi. Beş manat qazanc. Az idi, amma xoş idi. Sevincimi bölüşmək istədim. Arvada dedim: "Bax, 5 manat qazandım". O dedi: "Haradan?" Dedim: "Mostbetdən, oynadım". Qaşlarını çatdı: "Mehman, qumara başlama, sonra peşman olarsan". Dedim: "Ay qız, 5 manatdı, nə olacaq?" Gülüb keçdi. Həmin gündən sonra hər axşam oynamağa başladım. Az-az, 10-20 manat. Bəzən qazanır, bəzən uduzurdum. Ümumilikdə nə qazandım, nə uduzdum. Sıfır vəziyyətdə idim. Amma həvəs yaranmışdı. Bir ay sonra işdə maaş aldım. 800 manat. Bir hissəsini evə verdim, 200 manat özümdə qaldı. Axşam evə gəldim, arvad uşaqları götürüb anasına getmişdi. Ev tək idi. Telefonu açdım, proqrama girdim. скачать mostbet ios ilə yüklədiyim proqram hələ də telefonumda idi. Açdım, baxdım. Qərar verdim: "Bu axşam böyük oynayım". Qoydum 100 manat bir oyuna. Tennis, "Cokoviç" – "Nadal". Əfsanəvi oyunçular. "Cokoviç"ə qoydum. Əmsal 1.8. Oyun başladı. Birinci seti "Nadal" uddu. 0-1. İkinci seti "Cokoviç" uddu. 1-1. Üçüncü seti "Nadal" uddu. 1-2. Dördüncü seti "Cokoviç" uddu. 2-2. Beşinci set, son set. Ürəyim ağzıma gəlmişdi. 5-5, 6-6, 7-6 "Cokoviç" öndə. Bir xal qalıb. "Nadal" servis edir. Vurdu – "Cokoviç" qaytardı. "Nadal" yenə vurdu, tor. 8-6. "Cokoviç" qalib gəldi. Mən qazandım. 100 manatım oldu 180 manat. Dəli oldum sevincdən. Evdə tək idim, qışqırdım, güldüm, atıldım. 80 manat qazanc. İnanılmaz idi. Dərhal çıxartmaq istədim. 180 manatın hamısını çıxartdım. Kartıma gəldi. Arvad axşam gələndə dedim: "Gəl sənə 50 manat verim, özünə bir şey al". O təəccübləndi: "Haradan tapdın?" Dedim: "Qazandım". O soruşdu: "Yenə oynadın?" Dedim: "Bəli, amma qazandım, çıxartdım, dayandım". O sevindi, pulu aldı. Beş gün dayandım. Oynamadım. Düz beş gün. Sonra altıncı gün dözə bilmədim. Telefonu açdım, proqrama girdim. Bu dəfə əmin idim ki, yenə qazanacam. Kartda 200 manat var idi. Qoydum 100 manat basketbola. NBA, "Leykers" – "Uorriors". "Leykers" evdə oynayırdı. Əmsal 1.9. Oyun gecə 3-də başlayırdı. Yatmadım, gözlədim. Oyun başladı. Birinci hissədə "Leykers" 10 xal geridə idi. İkinci hissədə 5 xal geridə. Üçüncü hissədə 2 xal öndə. Dördüncü hissədə son dəqiqələrdə "Uorriors" yaxınlaşdı. Son saniyədə "Uorriors" üç xallıq atdı – vurdu. "Leykers" 1 xalla uduzdu. Mən uduzdum. 100 manat getdi. Əsəb oldu. Qoydum 100 manat başqa oyuna. NBA, "Miluoki" – "Boston". "Miluoki" favorit idi. Qoydum "Miluoki"yə. Oyun da gecə idi. Yenə yatmadım. Bu dəfə "Miluoki" rahat qalib gəldi. Qazandım. 100 manatım oldu 180 manat. (Əmsal 1.8 idi) İndi balansda 180 manat var idi. Əvvəlki 100 manat getmişdi, qalmışdı 100, üstə gələn 180, cəmi 280 manat. Dayanmalı idim. 80 manat qazanc var idi. Amma dayana bilmədim. Qoydum 200 manat "Barselona"ya. Futbol, İspaniya çempionatı, "Barselona" – "Real Sosyedad". "Barselona" evdə oynayırdı, favorit idi. Əmsal 1.4. Qazansam, 280 manat olacaq. Cəmi balans 480 manat. Oyun başladı. "Barselona" çox oynadı, amma qol vura bilmədi. Birinci hissə 0-0. İkinci hissə 0-0. 70-ci dəqiqədə "Real Sosyedad" qol vurdu. 0-1. Ürəyim düşdü. 80-ci dəqiqədə "Barselona" bərabərlik qolunu vurdu. 1-1. Oyun belə də bitdi. Mən uduzdum. "Barselona" qalib gəlmədi, heç-heçə etdi. 200 manat getdi. Balansda qaldı 80 manat. Əsəb oldu. Qoydum 80 manat ruletə, qırmızıya. Çevirdilər – qara gəldi. Uduzdum. Sıfır. Səhər oyandım. Başım ağrıyırdı. İşə getməli idim. Yataqdan qalxdım, vanna otağına getdim. Güzgüdə özümə baxdım. Gözlərimin altı qapqara idi. Yatmadığım gecələr, itirdiyim pullar, əsəblərim... Hamısı üzümə çıxmışdı. İşə getdim. Müdir gördü məni: "Mehman, nə olub sənə? Xəstəsən?" Dedim: "Yox, yaxşıyam, sadəcə yatmamışam". O dedi: "Get evə yat, sabah gəl". Dedim: "Yox, işim var". O israr etdi, getmədim. Günorta fasiləsində oturub düşündüm. Niyə dayana bilmirəm? Niyə qazananda çıxıb getmədim? Cavab tapa bilmirdim. Telefonu çıxartdım, proqrama baxdım. Balans sıfır. Sonra gördüm ki, proqramda bir bildiriş var. Açdım, oxudum: "Mostbet free bet – 50 manat pulsuz mərc". Gülümsədim. "Buyurun, yenə başladı" dedim içimdən. Həmin axşam evə gəldim. Arvad soruşdu: "Neçədir?" Dedim: "Nə neçədir?" Dedi: "İtirdin, yəqin". Səssiz qaldım. O dedi: "Görürəm səni. Gözlərin, halın... Hamısı göz qabağındadır. De görüm, nə qədər itirdin?" Dedim: "200 manat". O güldü: "200 manat? Mən 500 manat gözləyirdim". Təəccübləndim. Dedi: "Mehman, mən səni tanıyıram. Sən hər şeyi gizlədə bilməzsən. O 50 manatı verəndə bildim ki, qazanmısan. İtirəndə də bilirəm. Arvadınızı axmaq yerinə qoymayın". Başımı aşağı saldım. Haqlı idi. O yanıma gəldi, əlini çiynimə qoydu: "Mehman, mənə 200 manat lazım deyil. Sənə lazımdır. Özünə diqqət et. Uşaqların var. Onları düşün. Bu qumar işi səni aparar". O axşam çox danışdıq. Mən ona söz verdim: bir daha oynamayacam. O da mənə söz verdi: hər zaman yanımda olacaq. Proqramı sildim. скачать mostbet ios ilə yüklədiyim proqramı sildim. Hesabı bağladım. İndi iki ay keçir. İşim yaxşıdır, müdir razıdır. Arvadla münasibətimiz daha da möhkəmlənib. Uşaqlarla daha çox vaxt keçirirəm. O itirdiyim 200 manatı unutmuşam. Əvəzində bir şey qazandım: özümü. Amma bəzən yadıma düşür. O gecələr, o həyəcan, o qazanmaq sevinci, uduzmaq hirs... İndi düşünürəm: qumar nədir? Bir anlıq həyəcan, bir anlıq sevinc, sonra uzun bir peşmançılıq. İndi telefonumda Mostbet yoxdur. Əvəzində uşaqlarımın şəkilləri var, arvadımın videoları var, işimin sənədləri var. Daha qiymətlidir. Otuz dörd yaşım var. Hələ çox yaşayacağam. O yaşları itirmək istəmirəm. Nə də pulları.
|
| |
| |