| palmermrelskifaustog | Дата: Суббота, Сегодня, 12:55 | Сообщение # 1 |
|
Заглянувшая
Награды: 0
Замечания: 0%
Статус: offline
| Oğlumla eyni evdə yaşayırıq, amma çox vaxt ayrı otaqlarda oluruq. O, kompyuter oyunlarına düşkündür, mən isə işdən gəlib yorğun halda televizora baxıram. Bir-birimizə qarışmırıq, amma çox da danışmırıq. Elə bir uçurum yaranmışdı aramızda ki, nə vaxtdan başladığını xatırlamıram.
Həmin gün axşam yeməyini birlikdə yedik. Söhbət açıldı, o mənə Dota 2-dən danışmağa başladı. Mən heç nə başa düşmürdüm, amma dinləyirdim. O qədər həvəslə danışırdı ki, ürəyim əridi. Birdən dedi: “Ata, sən heç qumar oynamısan?” Sual məni təəccübləndirdi. “Yox” dedim. “Onda niyə mostbet dota 2 turnirlərinə baxmırsan? Bəlkə xoşuna gələr?”
Mən gülüb keçdim. Amma içimdə bir şey qaldı. Oğlum mənə bir şey təklif edirdi, bu da onunla ortaq bir şey tapmaq üçün fürsət idi. Axı nə vaxtdan bir-birimizlə maraqlanmırdıq?
Həftə sonu gəldi. Oğlum otağında oynayırdı. Mən qapını döyüb içəri girdim. “O dediyin turnirə baxaq?” dedim. Üzü güldü. Oturdu yanımda, kompyuterdən açdı. Mənə izah etdi: “Bax, burda mostbet dota 2 turnirlərinin yayımı var. Mən tez-tez baxıram, maraqlıdı”.
Bir saat yarım birlikdə turnirə baxdıq. O, komandaları, oyunçuları izah edirdi, mən də dinləyirdim. Nə başa düşdüm, nə də başa düşmədim. Amma oğlumun yanımda olması, danışması, gülməsi mənə kifayət idi. Turnir bitəndə dedi: “Ata, bu saytda slotlar da var. İstəyirsən, bir baxaq?”
Mən tərəddüd etdim. Heç vaxt qumar oynamamışdım. Amma o qədər həvəslə baxırdı ki, “yox” deyə bilmədim. “Baxaq” dedim.
O, mənə slotları göstərdi. Ən sadəsini seçdi. “Bax, burada mərcini tənzimləyirsən, sonra spinə basırsan. Çox asandı” dedi. Mən də onun sözləri ilə hərəkət etdim. Depozit etdim. 20 manat. Çox deyildi, nə itirəcəyəm ki?
Spin vurdum. Heç nə. Yenə spin. 5 manat getdi. Oğlum dedi: “Tələsmə, ata, bəzən birdən gəlir”. Bir neçə spindən sonra kiçik bir qazanc oldu, 3 manat. Mən sevindim, oğlum da sevindi. Birlikdə gülüşdük.
Oynamağa davam etdik. Mən spin vururdum, o da yanımda “ay, az qaldı”, “bax, bax” deyirdi. Sanki balaca uşaq vaxtlarında birlikdə oynadığımız oyunlara qayıtmışdıq. Pul 15-ə düşdü, sonra 25 oldu. Bir az da artdı. Bu ritm davam edirdi.
Təxminən 30 dəqiqə oynamışdıq. Pul 32 manat idi. Mən “çıxartım?” deyə soruşdum. Oğlum dedi: “Bir də spin, bəlkə bonus gəlir”. Onun sözünə qulaq asdım. Spin vurdum. Və birdən ekranda üç xüsusi simvol düşdü. Musiqi dəyişdi, rənglər parladı.
“Bonus! Ata, bonus!” – oğlum qışqırdı. Mən də həyəcandan titrəyirdim. Bonus oyununda mənə bir neçə seçim verildi. Oğlum dedi: “Birini seç, ata”. Seçdim. 20 manat. Yenə seçim. 35 manat. Sonuncu seçim qaldı. “Aç” dedi oğlum. Açdım. 80 manat.
Bonus bitdi. Ümumi balans 147 manat oldu. Mən oturduğum yerdə donub qalmışdım. 20 manatla girib 147 manat qazanmaq? Bu ağlasığmaz idi. Oğlum qucaqladı məni: “Ata, sən şanslı adamsan!”
Dərhal çıxartdım. Pul hesabıma gəldi. O axşam oğlumla birlikdə pizzaya sifariş verdik. Yemək gələnə kimi Dota 2-dən danışdıq, slotlardan danışdıq, güldük. Uzun zamandır belə danışmamışdıq.
Ertəsi gün işdə hamıya danışdım. Biri dedi: “Oğlunla birlikdə qumar oynayırsınız?” Mən dedim: “Yox, oğlumla birlikdə vaxt keçirdik. Slotlar sadəcə vasitə idi”. Doğrusu da bu idi. Mən o gün qumar oynamağa getməmişdim, oğlumla vaxt keçirməyə getmişdim.
O gündən sonra oğlumla aram dəyişdi. Həftədə bir dəfə birlikdə otururuq, çay içirik, bəzən Dota 2-yə baxırıq, bəzən bir az oynayırıq. O, mənə esporu izah edir, mən də ona işdən danışıram. Artıq aramızda o uçurum yoxdur.
Ən vacib öyrəndiyim şey nədi? Bəzən uşağınıza yaxınlaşmaq üçün onun dünyasına girmək lazımdır. Mən Dota 2-dən heç nə başa düşmədim, amma oğlumun nəyə maraq göstərdiyini gördüm. O da mənimlə slot oynayanda mənə hörmət etdi, çünki mən onun təklifini qəbul etdim.
İndi kimsə soruşsa ki, “ilk dəfə necə qazandın?”, deyirəm: “Oğlum sayəsində. O, mənə mostbet dota 2 turnirlərini göstərdi, sonra da slotları. Mən də onunla birlikdə oynadım, qazandım”. Amma ən böyük qazancım pul deyildi. Ən böyük qazancım oğlumla yenidən yaxınlaşmaq oldu.
Həmin günü yad edəndə hələ də gözlərim dolur. 20 manatla girib 147 manat qazandım, bəli. Amma oğlumun “ata, bonus!” deyə qışqırdığı anı heç vaxt unutmuram. O an biz yenidən ata-oğul olduq. Və bu mənim üçün hər şeydən dəyərlidir.
|
| |
| |