| palmermrelskifaustog | Дата: Суббота, Вчера, 16:26 | Сообщение # 1 |
|
Заглянувшая
Награды: 0
Замечания: 0%
Статус: offline
| Pēc garas darba dienas, kad ārā jau sen bija iestājusies tumsa un pilsētas troksnis bija nomierinājies, es nolēmu, ka šovakar pelnīju ko vairāk par parasto televīzijas skatīšanos. Man patīk sajust nelielu adrenalīna devu, kas pazūd ikdienas rutīnā. Tāpēc es atvēru savu portatīvo datoru, iekārtojos ērtāk dīvānā un nolēmu pavadīt stundu vai divas, spēlējot dažus spēļu automātus tiešsaistē. Tas nav par naudas izmešanu — tas ir par to sajūtu, kad pasaule apkārt apstājas un paliek tikai tu, ekrāns un ritmiski krītošie simboli.
Toreiz bija oktobra beigas, un ārā jau bija jūtama rudens vēsuma elpa. Es biju noguris no darba projektā, kas prasīja daudz koncentrēšanās, un man vajadzēja kaut ko, kas pilnībā novērš uzmanību. Sāku ar pazīstamu spēļu automātu, kuru biju spēlējis jau iepriekš. Neko daudz negaidīju — vienkārši gribēju izklaidēties. Bet tieši tajā vakarā es nejauši uzgāju piedāvājumu, kas mainīja manu vakaru. Vietnē bija redzams paziņojums par aktuālo vavada bonus code, kas deva papildu griezienus un nelielu naudas bonusu. Es nodomāju: kāpēc gan ne? Ievadīju kodu, un pēkšņi mans spēles lauks kļuva daudz interesantāks.
Sākumā nekas īpašs nenotika. Simboli griezās, daži laimesti, daži zaudējumi — parasta spēles gaita. Bet tad, pēc kāda laika, es pamanīju, ka esmu nonācis bonusa raundā. Ekrāns sāka mirgot, un es sajutu to pazīstamo saviļņojumu, kas pazūd tikai tad, kad tiešām kaut kas notiek. Es nospiedu pogu, un simboli sāka izkārtoties tā, it kā kāds būtu nolēmis man šovakar uzsmaidīt. Laimests nebija milzīgs, bet tas bija pietiekami liels, lai es justos kā uzvarētājs. Tas nebija par naudu — tas bija par to sajūtu, ka esmu izrāvis no rutīnas mirkli, kas pieder tikai man.
Pēc tam es turpināju spēlēt, un atkal izmantoju vavada bonus code, jo tas deva man papildu iespējas. Es sāku domāt, ka varbūt šis vakars nav tikai par laimi. Varbūt tā ir par to, kā mēs pieejam spēlei. Ja tu sēdi ar nospiestu seju un gaidi tikai laimestu, tu zaudē visu prieku. Bet, ja tu pieņem, ka katrs grieziens var būt pēdējais vai var būt sākums kaut kam jaunam, tad pat neliels laimests kļūst par notikumu. Es sāku spēlēt ar vēl lielāku interesi, pētot dažādus spēļu automātus. Daži bija ar augstu volatilitāti, citi ar zemāku, un katrs no tiem sniedza citu emociju gammu.
Tajā vakarā es pavadīju vairākas stundas, pārslēdzoties starp dažādiem automātiem. Bija brīži, kad es zaudēju gandrīz visu, ko biju ieguvis, un tad atkal atgriezos pie neliela laimesta. Tas bija kā brauciens ar amerikāņu kalniņiem, bet bez bailēm — tikai ar sajūtu, ka esmu dzīvs. Es atceros, ka ap pusnakti es nolēmu, ka ir laiks beigt. Izņēmu savu laimestu, kas nebija milzīgs, bet pietiekams, lai nopirktu sev ko patīkamu nākamajā dienā. Un tad es aizvēru datoru ar smaidu uz sejas.
Nākamajā rītā es pamodos ar domu, ka šī pieredze man kaut ko iemācīja. Ne tikai par spēlēm, bet par dzīvi kopumā. Mēs bieži gaidām lielus notikumus, lielus laimestus, lielas uzvaras, bet patiesībā dzīve sastāv no maziem momentiem. No tā, kā mēs pieejam lietām, ko darām. Es sāku pievērst uzmanību tam, cik bieži esmu pateicīgs par mazām lietām. Un, dīvainā kārtā, tieši spēļu automāti man to parādīja. Tie nav tikai par naudu. Tie ir par to, kā tu jūties, kad sasniedz kaut ko, ko negaidīji.
Vēlāk es dalījos ar draugu par savu pieredzi. Viņš bija skeptisks, jo uzskatīja, ka tiešsaistes kazino ir tikai naudas izšķiešana. Es viņam paskaidroju, ka tas nav par to, cik daudz tu iegūsti, bet par to, kā tu to dari. Ja tu spēlē ar prātu un saproti, ka tas ir izklaide, nevis dzīves mērķis, tad tas var būt patīkami. Es viņam ieteicu izmēģināt, sākot ar nelielām likmēm, un izmantot pieejamos bonusus. Piemēram, es atkal pieminēju vavada bonus code, jo tas tiešām dod priekšrocības iesācējiem. Viņš vēlāk man piezvanīja un teica, ka ir izmēģinājis, un ka tas bija labāk, nekā viņš domāja. Viņš pat ieguva nelielu laimestu, un tas viņam sagādāja prieku.
Tagad, pagājuši vairāki mēneši, es joprojām dažreiz spēlēju. Bet es to daru retāk un ar lielāku apzinātību. Es zinu, ka katrs grieziens ir nejaušs, un es nevaru kontrolēt rezultātu. Bet es varu kontrolēt savu attieksmi. Es varu izvēlēties, vai es spēlēju, lai aizbēgtu no realitātes, vai lai to padarītu interesantāku. Un tas ir svarīgi. Jo, ja tu spēlē ar prieku un bez spiediena, tad pat zaudējums nav tik sāpīgs. Tas ir tikai daļa no spēles.
Esmu pamanījis, ka daudzi cilvēki, kas spēlē, koncentrējas tikai uz naudu. Viņi neredz, cik daudz emociju un stāstu var rasties no vienkāršas spēles. Es, piemēram, tagad biežāk spēlēju vakaros, kad ir kluss, un es izvēlos automātus ar skaistu grafiku un interesantām funkcijām. Man patīk just, ka esmu daļa no kaut kā liela, pat ja tas ir tikai ekrāns. Un, kad es uzvaru, es nejūtos vainīgs — es jūtos priecīgs, jo esmu pelnījis šo mirkli. Un, kad es zaudēju, es vienkārši aizveru spēli un turpinu savu dzīvi.
Šis viss mani ir iemācījis, ka nav svarīgi, ko tu dari, bet gan tas, kā tu to dari. Ja tu pieej ar atbildību un sapratni, tad pat azartspēles var būt pozitīva pieredze. Tās var dot tev iespēju atslēgties, izklaidēties un pat nedaudz nopelnīt. Protams, ir jāzina robežas. Es nekad nespēlēju ar naudu, kuru nevaru atļauties zaudēt. Es vienmēr izvirzu sev limitu, un, kad tas ir sasniegts, es apstājos. Tas ir vienkārši veselais saprāts.
Un vēl viena lieta — es nekad neuzskatu sevi par profesionāli. Esmu tikai cilvēks, kas dažreiz spēlē, lai atpūstos. Un tas ir labi. Jo, tiklīdz tu sāc domāt, ka esi eksperts, tu zaudē modrību. Bet, ja tu paliec vienkāršs un pieticīgs, tu vari baudīt spēli tādu, kāda tā ir.
Tā nu es turpinu savu ceļu, dažreiz spēlējot, dažreiz ne. Un katru reizi, kad es atveru spēli, es atceros to oktobra vakaru, kad viss sākās. Tas bija mirklis, kas man parādīja, ka pat ikdienišķā rutīnā var būt kaut kas maģisks. Un tas nav par naudu. Tas ir par to, kā tu jūties, kad atļauj sev būt nedaudz neprātīgam. Jo dzīve ir pārāk īsa, lai visu laiku būtu nopietns.
|
| |
| |